• Relocari birouri in Cluj Napoca

-

-

Relocari birouri in Cluj Napoca

Pentru a oferi o gama completa de asistenta pentru clientii nostri, am introdus si o categorie de servicii de relocari, destinata atat companiilor, cat si angajatilor acestora. Echipa noastra ofera solutii strategice si consultanta personalizata, astfel incat sa facilitam o reducere a costurilor si o mai buna eficientizare a timpului.

Serviciile de relocari includ:

Servicii "Destination" Contact



Tururi de oras

Training cultural

Asistenta acomodare (deschidere cont bancar, contracte utilitati)

Inmatriculare auto

Asistenta educationala

Servicii la plecare

Servicii "Immigration" Contact



Permise de sedere


Acest serviciu are scopul de a asista cetatenii non-UE care planifica o sedere in Romania. Acesta este valabil pentru orice expatriat care a obtinut autorizatia de munca de orice tip si pentru membrii familiei sale, inclusiv copiii.

Cetatenii non-UE au obligatia de a obtine viza de lunga sedere inainte de obtinerea permisului de sedere pe teritoriul Romaniei. Trebuie retinut ca pentru membrii familiei, viza de lunga sedere poate fi obtinuta dupa un raspuns favorabil in aceasta privinta din partea inspectoratului Roman pentru Imigrari (procesul de reunificare a familiei, descris mai jos).

Vize de lunga si scurta sedere

Cetateni non-UE - aplicanti principali, trebuie sa obtina viza de lunga sedere dupa obtinerea autorizatiei de munca (pentru angajari locale si detasari).

Prin urmare, viza de munca si cea de detasare trebuie obtinute in 60 de zile dupa eliberarea autorizatiei de munca (tip D/AM, respectiv D/DT) ca si conditie pentru obtinerea permisului de sedere.

De asemenea, membrii familiei trebuie sa obtina o viza de reunificare (D/VF) in 60 de zile dupa obtinerea aprobarii reunificarii familiei.

Cetatenii non-UE, posesori de permise de sedere in Romania ar putea avea nevoie de viza de scurta sedere pentru a vizita in scop personal sau de business tari din UE sau non-UE.

Autorizatii de munca

Legislatia in vigoare privind imigratia prevede ca autorizatiile de munca trebuie sa fie obtinute pentru cetatenii non-UE care lucreaza in Romania, indiferent ca sunt pe o salarizare locala sau salarizare de detasat.

Acest proces este foarte complex: obtinerea autorizatiilor de munca pentru angajati implica 3 autoritati (Ministerul Educatiei, Agentia Teritoriala de Ocupare a Fortei de Munca si inspectoratul Roman pentru Imigrari); obtinerea autorizatiilor de munca pentru detasati implica doua autoritati (Ministerul Educatiei si inspectoratul Roman pentru Imigrari).

Procedura este chiar mai complexa din cauza faptului ca viza trebuie obtinuta in 60 de zile dupa eliberarea autorizatiei de munca (tip D/AM, rspectiv D/DT), ca si conditie pentru obtinerea permisului de sedere.

Certificate de inregistrare

Toti cetatenii UE care planuiesc o sedere extinsa in Romania, precum si membrii familiei - inclusiv copiii - trebuie sa obtina acest document. Toata documentatia trebuie sa fie depusa dupa ce contractul de munca/detasare intra in vigoare si in primele 90 de zile de la intrarea in Romania.

Apostilari si supra - legalizari ( doar pentru documentele emise in Romania)

Apostila
In cazul in care cetatenii UE si non-UE au nevoie de apostila pentru orice document obtinut pe teritoriul Romaniei (certificate de nastere, de casatorie, diploma etc), Ii putem ajuta cu aceasta procedura. Taxa oficiala pentru obtinerea apostilei depinde de tipul de document si de numarul de pagini. Apostila se poate realiza si pentru cetateni din Romania care traiesc in strainatate si au nevoie acolo de documente romanesti pentru a se angaja in alta tara.

Supralegalizarea
Cetatenii non-UE cu documente eliberate in tari ce nu sunt membre ale Coventiei de la Haga, au nevoie de supralegalizare, o procedura ce implica 3 stampile (doua din tara de origine si una din Romania, de la Ministerul Afacerilor Externe). Putem ajuta cu aceasta ultima stampila din Romania ca parte a procedurii de supralegalizare.

Carte Albastra a UE

Acestea sunt emise pentru cetatenii straini care au obtinut pe teritoriul Romaniei o autorizatie de munca pentru inalt calificati. Acest fapt incurajeaza mobilitatea geografica in cadrul UE, intre diferite state membre, pentru cei care au obtinut cartea albastra.

Notificari ITM

Pentru toti cetatenii UE si non-UE, firmele romanesti au obligatia de a depune o notificare la inspectoratul Teritorial de Munca, incepand cu 5 zile inainte sau cel tarziu in ziua inceperii detasarii. Va rugam sa retineti ca penalizarea pentru neconfirmare cu prevederile legale este semnificativa.

Managementul relocarilor de business

Servicii "Moving" - companii si sedii de firma Contact



Mutari de companii si sedii de firma

Mutari de efecte personale

Mutari de echipamente si obiecte speciale

Mutari internationale door to door

Mutari autoturisme